GlycoSpot

2nd generation of SIRIUS, a mirko spectrophotometer

Optimering af screeningsværktøj i forhold til størrelse og præcision

Move Innovation har i samarbejde med GlycoSpot analyseret og forbedret et af GlycoSpots eksisterende produkter. GlycoSpot ønskede at optimere deres SIRIUS instrument i forhold til robusthed, størrelse og præcision.

SIRIUS er et hurtigt og enkelt batteridrevet screeningsværktøj, også kaldet et mikro-spektrofotometer, som kan måle enzymaktiviteten. SIRIUS er en kompakt og mobil enhed der fungerer som et præcisionsinstrument med et spektralområde på 340-850 nm. Det vil sige et screeningsværktøj som registrerer farveskift alt afhængigt af,  hvor mange enzymer der er til stede. SIRIUS styres via en app og muliggør en nøjagtig måling samt aflæsning af enzymkoncentrationen, uden at man er afhængig af et laboratorie. 

Det mobile måleapparat, kan erstatte laboratorietest, men hvorfor er det vigtigt at vide, hvilke enzymer der er til stede?

Kort fortalt er enzymer proteiner, der øger hastigheden af kemiske reaktioner i levende celler. Enzymers særlige evner kan blandt andet udnyttes i industrien til produktion af produkter, som vi bruger hver dag. Enzymer bruges eksempelvis til produktion af brød, øl, vaskemiddel, medicin og meget mere.  Der er tilsat enzymer til vaskepulver, hvor enzymer kan fjerne alle de uønskede bakterier når tøjvask udføres ved f.eks. 30 grader. Enzymer har også stor indflydelse på brødets skorpe, hævningen osv.. 

Hvordan virker det? 

Måden hvorpå man tester med Glycospots testkit, er ved at dosere det man ønsker at teste ned i en flydende specialudviklet reagens. Opløsningen placeres i SIRIUS enheden som så måler koncentrationen af enzymer.  

Hele løsningen købes i et lille testkit, hvor måleenheden SIRIUS er på størrelse med en sandwichbolle. Fordelen er bl.a. mobiliteten og hastigheden, prøven kan udføres på stedet og man får svar på prøven allerede efter få timer, mens man ved laboratorietest risikerer at skulle vente i 2-3 dage. 

Hvordan har Move Innovation hjulpet?

GlycoSpot havde et eksisterende produkt, som de ønskede at forbedre. Vi har sammen  analyseret den eksisterende udgave og udviklet en ny udgave af mikro spektrofotometeret. Bl.a. har vi analyseret måleprocessen og optimeret komponenterne og softwaren, så produktet bliver billigere at producere samt mere præcist i aflæsningen. Vi har designet produktet med fokus på slutbrugerne, deres krav til kvalitet ift. valg af materialer, holdbarhed og brugervenlighed. Samtidig har vi bibeholdt muligheden for anvendelsen af Glycospots eksisterende kit. 

Dette muliggør en endnu mere nøjagtig måling og aflæsning af enzymkoncentrationen, som tidligere skulle udføres på et laboratorium. 

 

Processen

Selve processen foregik således: Vi startede med en grundig gennemgang af det eksisterende produkt, hvor fordele og ulemper blev fremhævet  - et feasibility study. Der blev derefter udarbejdet en række forslag til forbedringer, som blev testet på en prototype i samarbejde med Glycospot. Det mekaniske design blev revideret med henblik på at sikre en ensartet produktion og god reproducerbarhed i det endelige apparat. En lille serie er efterfølgende blevet testet af og godkendt på Københavns Universitet mod langt dyrere stationært laboratorie udstyr. Det har så dannet grundlag for første produktions serie, som fremstilles i vores produktionsafsnit, som netop er optimeret mod mindre serier som denne produkttype typisk fremstilles i.

 

Står du også og skal udvikle eller videreudvikle et biotech eller lifescience produkt, kan vi også hjælpe dig! 

Få en gratis og uforpligtende snak om hvordan vi kan hjælpe dig!